De plaats van uw zwembad

Wenst u maximaal te profiteren van uw investering? Dan is het aangewezen, uw zwembad dichtbij uw woning te plaatsen, zodanig dat u van uw huis rechtstreeks in uw overkapping kunt.

Waarom?

Het zijn enkel de mensen die reeds een zwembad hebben die weten dat het niet de watertemperatuur is die motiveert om te zwemmen, maar de koude wind die nefast is.

De wind is de vijand van de zwemmers. Indien je in zwempak uit de wind en van het serre-effect van je overkapping profiteert, zul je automatisch meer van je zwembad genieten.

Vermijd uw zwembad te plaatsen voor uw mooiste uitzicht vanuit uw leefruimte, want vroeg of laat zal een overkapping uw mooi zicht belemmeren, vooral indien het gaat over lage overkapping war je automatisch 99% van de tijd op het dak zult kijken. De meest bevuilde plaats dus.

Implantatie van uw overkapping t.o.v. uw zwembad

Tijdens het gebruik van uw zwembad zult u vlug ondervinden, dat u enkel 2 zijden gebruikt. Meestal de voor-en de linker of rechterzijde. De achterzijde zal meestal de plaats zijn waar het blaasjeszeil of rolluik opgestapeld zal zijn. Dat brengt met zich mee dat de minder gebruikte zijden wat kleiner kunnen gemaakt worden (minder graafwerken, minder beton, minder vloer)

Het is dus aangewezen uw overkapping te decentreren.

Algemeen is het aangewezen minimum 80 cm in de overkapping te hebben bij de minder gebruikte zijden, maar 1,20m of meer bij de wel gebruikte zijden. Het is zeer aangewezen, ongeveer tussen de 3 à 4 m terras aan de voorzijde te behouden, waar zeer vlug ligstoelen, tafel, bar, douche of jaccuzzi geplaatst wordt.

U zult zien dat dit vlug uw favoriete plaats wordt om te cocoonen.

Wij raden ook aan de terrassen 20 à 30 cm uit de overkapping te laten komen om een mooie afwerken te verkrijgen en om makkelijker uw gazon te kunnen onderhouden.

De plaatsing van afwatering langs de 2 terraslengtes is geen overbodige luxe.

Werken te voorzien voor de plaatsing van uw overkapping

Het is noodzakelijk dat uw overkapping goed verankerd wordt:

Ofwel aan een gewapende betonnen vloer samenhangend aan uw zwembad en terras, eventueel afgewerkt met tegel of plankenvloer, maar alles perfect vlak.

Ofwel in een fundering van gewapend beton, eventueel afgewerkt met tegel of plankenvloer, maar alles perfect vlak.

Een vloer in stabilisé of droge beton zijn niet aan te raden, want deze verdragen geen tractie. (Denk aan rukwinden)

Het is logisch dat alles haaks tegenover het zwembad - en in bepaalde gevallen - ook haaks tegenover de woning staat, waar de overkapping aangehecht zal worden.

Aarzel niet om ons te contacteren, zodanig dat wij u op de goede weg kunnen zetten. Informatie kost niets, maar verhindert dikwijls grote kosten.

Specificaties van de hoge gebogen overkappingen

Deze overkappingen zijn uitgerust met een revolutionair systeem. Het zijn de enigste overkappingen waar alle zijwanden (of frontale wanden bij de muur/vloer versies) kunnen functioneren als deuren. Zij kunnen allemaal van de binnenkant van de structuur, tussen elk gewelf, onder het dak, omhoog geschoven worden, wat u telkens een maximale opening biedt van 2,05m breedte op 1,85m hoogte (tussen elk gewelf). Ze zijn uitgerust met onze kinderveiligheidssluiting, wat hun opening of sluiting verhindert. Een blokkeringssysteem op 30 cm hoogte is voorzien voor de lage verluchting. Vliegenramen bestaan in optie.

Een vloer/vloer overkapping van 12,96m lengte geeft u een doorgang of verluchting van +/- 50m2..

Dit systeem is eveneens geldig voor mobiele of telescopische versies.

Onderhoud

Onze overkappingen zijn onderhoudsvriendelijk. Met gebruik van een hogedrukreiniger maakt u makkelijk de overkapping proper, binnen en buiten. Wij raden u aan om een jaarlijkse onderhoudsbeurt te geven, zeker in een groene omgeving. (bos)

Het onderhoud van een overkapping zal gebeuren door een overvloedige spoeling van helder water, ideaal, regenwater en tijdens de regen, maar nooit in volle zon.

Eventueel met een hogedrukreiniger, maximaal 50 bar, zonder onderhoudsprodukten of dergeljke en zeker nooit met dissolventen.

Opgelet met de verstuiving van sproeilsel en/of schadelijke produkten rond of in de overkapping.

Wij staan niet in voor krassen, er mag in geen geval op de wanden gewreven worden.

Veiligheid

Onze overkappingen zijn vervaardigd naargelang de nieuwe Europese veiligheidsnormen of naargelang de Franse veiligheidsnormen NF-AFNOR 90-309.

Het is logisch dat een overkapping, als goeie huisvader onderhouden en gebruikt wordt.

Indien de klant eender welk mankement of schade zou vaststellen, moet hij de firma Cosy Cover verwittigen, die het nodige zal doen om dit terug in orde te brengen.

Sluit en vergrendel uw overkapping volledig bij elke afwezigheid. Vergeet niet alle zijwanden (alle voorwanden bij de vloer/muur versies) volledig naar beneden dicht te doen.

Vergrendel eveneens alle mobiele elementen.

Laat nooit een overkapping open zonder toezicht.

Bij winderig weer, sluit en vergrendel uw overkapping volledig. Vergeet niet alle zijwanden (alle voorwanden bij de vloer/muur versies) volledig naar beneden dicht te doen.

Vergrendel eveneens alle mobiele elementen.

Bij sneeuwval: Het is nodig om alle sneeuw regelmatig te verwijderen, zelfs meerdere keren per dag, indien nodig.

Vergeet niet dat sneeuw zijn gewicht kan verdriedubbelen in een paar uur tijd, door sponsefect. De ideale manier om de sneeuw te verwijderen is uw overkapping van langs binnen te verwarmen, eventueel met behulp van een verwarmingselement.

Klimatologische reacties

Algemeen mag gezegd worden dat alle wanden van de structuur, in beweging, een gebombeerde vorm vertonen door de wateraantrekking en de temperatuursverschillen.

Door de uitzetting van de verschillende gebruikte materialen ontstaan er uitzettingsgeluiden en met de tijd kunnen de dichtingen beginnen te leven. Dit doet niets af aan de kwaliteit van de structuur.

Garanties

COSY verzekert u een fabrieksgarantie van 10 jaar op de structuur zelf, op de synthetische platen en op het lakwerk. (zie onze algemene verkoopsvoorwaarden)